Хаштагът Хубаво е, ама не е готово“, който преди 5 години

...
Хаштагът Хубаво е, ама не е готово“, който преди 5 години
Коментари Харесай

Красивите фонтани в обновената Градска градина на Пловдив вече не работят

Хаштагът „ Хубаво е, но не е готово “, който преди 5 години стана синоним на ремонта на ул. “Граф Игнатиев “ в София, към този момент може да бъде употребен и за новоремонтираната Градска градина в Пловдив.
Граждани сигнализираха в обществените мрежи, че два от фонтаните там не работят. Откриването на градината бе преди броени дни, а първите нередности към този момент са факт.
Проверка на кореспондент на Plovdiv24.bg показа, че чисто новият изсъхнал шадраван, фактически е изсъхнал и няма признаци да е бил пускан в околните дни.
По-фрапираща е визията на също новоизградената водна естакада. Намиращата се в нея остатъчна вода е зелена и мръсна. Дори едно дете би схванало, че последният път, когато вода е потекла по естакадата, евентуално е бил на откриваното на 19 април.
Потърсихме отговор от регион „ Централен “ по отношение на положението на двете водни уреди. Оттам ни споделиха, че Оперативна програма „ Паркове и градини “ се грижат за положението им и би трябвало от тях да чакаме отговор. Разяснено ни бе, че фонтаните имат съответен график по кое време да бъдат пускани и по кое време не. Списъкът е разполагаем на общинското сдружение.
Свързахме се с Оперативна програма „ Паркове и градини “. Те обявиха, че към момента не са получили формален приемно-предавателен протокол за фонтаните в Дондуковата градина.
Не е получено и изложение за употребата на оборудванията от компанията реализатор. От самата компания са декларирали още, че би трябвало да създадат корекции по фонтаните.
Очаква се по-късно през днешния ден да се организира среща сред кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов и шефът на Оперативна програма „ Градини и паркове “ Антон Георгиев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР